The Music and Show Kids

Hartverwarmend
Op 11 mei 1951 heeft Drumfanfare Excelsior Rotterdam een jeugdband opgericht. Op dit moment wordt muziek gemaakt op snare-troms, bekkens en grote trom, trompet (1e en 2e stem), trombone (1 stem), bariton (1 stem), alt saxofoon, dwarsfluit en piccolo.
De jongens en meisjes spelen populaire muziek (zie onder Discografie) die bij hun leeftijdgenoten veel succes oogst. Je kunt merken dat muziek maken hun lust en leven is. Ook menig volwassene geniet van een optreden van de jeugd en vindt dat hartverwarmend.

Een graag geziene gast
The Music and Show Kids treden met hun muziek op bij concoursen, braderieën, het inhalen van lopers van avondvierdaagsen, voor winkelcentra, etc. De meeste optredens zijn in de regio Rotterdam of elders in Nederland. Hoogtepunten zijn het Nationale Jeugdconcours in Vlissingen en het voorprogramma van de Nationale Taptoe in Ahoy. Een enkele keer wordt opgetreden in België of Duitsland en ook daar zetten ze hun beste beentje voor.

Zelf muziek (leren) maken
Drumfanfare Excelsior Rotterdam wil alle jongens en meisjes de kans bieden om muziek te maken. Geen ervaring met het maken van muziek mag geen drempel zijn, evenmin als de kosten. Voor de jongens en meisjes is een speciaal lessysteem om muziek te leren maken. Op de pagina Informatie staat onder opleidingen hoe dat wordt gerealiseerd (klik hier).
Omdat lopend muziek gemaakt moet worden, wordt daarnaast ook aandacht besteed aan het marcheren. Voor jongen of meisje die net beginnen, wordt de repetitietijd met een uur ingekort.  Daardoor kan aan iedereen alles worden geboden en wordt de spanningsboog optimaal gebruikt. Zijn de leerlingen enigszins gevorderd en kunnen ze al marcheren, dan zijn ze de totale repetitietijd aanwezig in het verenigingsgebouw.

Andere activiteiten
De opzet van de vereniging is dat de jongens en meisjes niet alleen muziek (leren) maken, maar ook vrienden met elkaar worden. De repetitietijd is daarvoor te kort zodat ook andere activiteiten zoals een discoavond, Sinterklaasmiddag of dergelijke worden georganiseerd. Hoogtepunt is het jaarlijkse kampweekend dat meestal gehouden wordt in één van de korte schoolvakanties.

U kunt uw keuze op een later tijdstip gewoon wijzigen.