Informatie over het lidmaatschap

Door te klikken op een van onderstaande mapjes krijg je informatie over dat onderwerp te lezen.

Leeftijden
  • Jongens en meisjes van 7 tot en met 14 jaar die muziek willen (leren) spelen kunnen lid worden van The Music and Showkids.
  • Iedereen ouder dan 15 jaar die muziek wil (leren) spelen, kan lid worden van de Drumfanfare.
  • Jongens en meisjes van The Music and Showkids die 14 jaar en spelend lid zijn, mogen mee repeteren bij de Drumfanfare. Als ze 15 jaar zijn en de muziek van de Drumfanfare kunnen spelen, mogen ze meespelen bij optredens van de Drumfanfare.
  • Iedereen ouder dan 18 jaar die een instrument goed kan bespelen, kan lid worden van Mixxed Up.
Lid worden en kosten
    • Lid worden kun je door:
      • Naar een repetitieavond in het repetitiegebouw ‘De Schalmei’ (adres hier) te komen en dan te vragen naar de voorzitter (zie blad Informatie).
      • Telefonisch een afspraak te maken met de voorzitter of secretaris (zie blad Informatie).
      • Door het aanmeldingsformulier in te vullen en dat daarna te versturen. klik hier
    • Je kunt geen lid worden van speciale groepen zoals de Pietenband, Kerstgroep of een Themagroep. Daarin spelen leden van de Drumfanfare, oudere leden van TMaSK, leden van Mixxed Up en muzikanten die door de vereniging zelf worden benaderd.
    • Bij inschrijving als lid moet eenmalig € 50,00 worden betaald voor een starterspakket dat bestaat uit een schoonmaakset voor het gekozen instrument, een lessenaar, een lesboek. Na een kennismakingsperiode (zie het mapje ‘een instrument bespelen) moet maandelijks contributie worden betaald. De ledenvergadering beslist op voorstel van het bestuur hoe hoog de contributie is. In 2018 is deze voor:
      1. de Drumfanfare € 17,50
      2. TMaSK € 15,00. Leden van TMaSK die stage lopen of meespelen bij de Drumfanfare, blijven dit bedrag betalen tot ze 16 jaar worden.
      3. Mixxed Up € 7,50. Leden van de drumfanfare die spelen in Mixxed Up zijn vrijgesteld van deze contributie.
    • Van een gezin hoeven slechts 2 spelende leden contributie te betalen.
Een instrument (leren) bespelen
  • Als je een instrument kunt bespelen, kun je de eerste maand vrijblijvend en gratis meerepeteren.
  • Als je nog geen instrument kunt bespelen kun je komen kijken bij de repetities. Heb je interesse, dan kun je één proefles op een instrument krijgen. Als je een Rotterdam Pas hebt kun je na de proefles 3 maanden gratis les krijgen op het instrument van je keuze. Bij Opleidingen staat hoe je les kunt krijgen. Klik voor informatie over de Rotterdam Pas op de afbeelding op deze pagina.
  • Na de maand vrijblijvend meespelen of de gratis lessen moet je kiezen om wel of niet lid te worden.
Instrumenten
  • Heb je een eigen instrument dan kun je daarop meespelen.
  • Heb je geen eigen instrument dan kun je gratis een instrument in bruikleen krijgen van de vereniging.
  • Bij optredens wordt op zilverkleurige blaasinstrumenten gespeeld. Heb je een eigen, gelakt (koperkleurig) instrument, dan moet je bij optredens op een zilverkleurig instrument (zo nodig van de vereniging) spelen.
  • Ben je meer dan 2 jaar lid, dan is het mogelijk een ander instrument te gaan bespelen mits dat past binnen de bezetting van de muziekgroep waarin je wilt spelen. Ook dat instrument kun je in bruikleen krijgen. Tot je er goed op kunt spelen, moet je bij optredens op het oorspronkelijke instrument meespelen.
  • Blazers nemen hun instrument (behalve een sousafoon) mee naar huis.
  • Slagwerkinstrumenten blijven in het verenigingsgebouw.
  • Rieten voor saxofoons, olie voor blaasinstrumenten, muziekboekjes, harpjes om muziekboekjes in het instrument vast te zetten (verplicht bij optredens), witte stokken voor slagwerkers etc. moeten zelf betaald worden.
Kostuums en toebehoren
  • Leden van de Drumfanfare of TMaSK krijgen een persoonlijk kostuum gratis in bruikleen van de vereniging. De kostuums gaan nooit mee naar huis, ze blijven altijd in het verenigingsgebouw. De kostuums worden naargelang het aantal optredens gestoomd. De vereniging betaalt de kosten.
  • Leden van de Drumfanfare of TMaSK die meedoen met optredens dragen, kopen en betalen zelf zwarte schoenen en zwarte sokken en een zwart T-shirt voor onder het kostuum. Daarnaast dragen en kopen leden van de Drumfanfare zelf witte katoenen handschoenen.
  • Muzikanten van de pietenband en kerstband krijgen een persoonlijk kostuum gratis in bruikleen van de vereniging. Die kostuums blijven in het verenigingsgebouw.
  • Muzikanten van de pietenband mogen optreden met een eigen pietenkostuum, mits dat past bij het kostuum van de vereniging.
  • Optredens voor Halloween worden gedaan in zelf te kopen kleding die past bij Halloween.
  • Leden van Mixxed Up bepalen in onderling overleg in welke kleding wordt opgetreden. Die leden betalen zelf hun kleding.