Onze berichten

Nieuws over onze muziekgroepen op een rij.

90jaar

Jubileumjaar.

Dit jaar is het feest bij Excelsior, want op 24 november is het 90 jaar geleden, dat onze club is opgericht. Zo heeft ook Excelsior de leeftijd van de allersterkste bereikt en dat willen we op twee momenten dit jaar vieren.
Als eerste wordt op vrijdag 22 juni een voorspeelavond gehouden en als tweede op 24 november een jubileum dag.

Voorspeelavond in de Schalmei.
Op vrijdagavond 22 juni kunt u Excelsior leren kennen van een andere kant. Niet met het gebruikelijke repertoire, maar met muzikale hoogstandjes van solisten en gelegenheidscombo’s. Of dat nu op de piccolo of euphonium is of met een aantal saxen bij elkaar: er valt voor iedereen het nodige te genieten. Een deel van degenen die optreden zal begeleid worden door Mixxed Up, die ook een aantal nummers van het eigen repertoire ten gehore zullen brengen.
De voorspeelavond begint om 19.00 uur en iedereen is hierbij welkom. We hopen velen van u te mogen begroeten om met elkaar een heerlijke muzikale avond te beleven.

Jubileum dag in de Schalmei.
En dan natuurlijk het hoogtepunt van het jubileum: zaterdag 24 november.
We zijn nog druk bezig om alle details verder uit te werken, maar we kunnen wel verklappen dat we de dag in verschillende delen gaan ‘knippen’.

Overdag willen we voor alle instrumenten, die we bij Excelsior hebben workshops houden. Inschrijving staat open voor iedereen en we zijn bezig om enkele aansprekende namen uit de Hafabrawereld aan te zoeken om de workshops inhoud te geven.

In de avond zal er eerst een concert plaatsvinden. Aansluitend is er life muziek en gelegenheid voor ontmoeting en het ophalen van herinneringen.
Het concert zal in de vorm van een play-along zijn, waarbij we muzikaal langs de 90 jaren van onze club zullen gaan. Om het zo gevarieerd mogelijk te houden vragen we iedereen om nummers uit de rijke historie van Excelsior aan te dragen. Daardoor zal het hele concert ook een feest van herkenning zijn, zowel voor de muzikanten als de bezoekers.
Ook willen we voor de gelegenheid ons orkest uitbreiden met oud-leden die nog graag een keer met elkaar samen willen spelen. Bij één van onze vorige jubilea hebben we dat ook gedaan en dat was een groot succes. We willen er ook deze keer weer een groot muzikaal succes van maken.
Heb je suggesties voor nummers: mail die dan zo snel mogelijk naar info@drumfanfare-excelsior.com.
Wil je meespelen tijdens het concert: mail dan naar hetzelfde adres je gegevens en het instrument dat je wilt bespelen.
We nemen dan ruim voor de zomervakantie contact met je op.
Bellen kan natuurlijk ook naar de nummers, die op deze website staan vermeld. We zijn heel benieuwd naar alle reacties.

Heeft u, of uw organisatie interesse in een optreden van bijvoorbeeld de show- and marchingband, TMaSK, Mixxed Up of een van de themagroepen?. Kijkt u dan op deze website waar wordt opgetreden, of neem contact op met Peter van ’t Hof. Dat kan telefonisch maar ook via het online formulier voor een offerte-aanvraag of het online formulier voor een opdracht voor optreden .